Supravegherea activă și modul în care este monitorizată

Supravegherea activă (AS) este o strategie de gestionare a cancerului de prostată în stadiu precoce, cu risc scăzut, în timp ce se întrerupe tratamentul definitiv. Intenția este de a evita posibilele efecte secundare urinare și sexuale ale tratamentelor convenționale ale glandelor întregi (intervenții chirurgicale, radiații). AS a câștigat o largă acceptare ca modalitate de a păstra și de a se bucura de calitatea vieții în timp ce monitorizează cancerul. Aproximativ 30-50% dintre pacienții cu AS vor continua tratamentul în termen de cinci ani.

Succesul AS depinde de monitorizare, de obicei de teste periodice de sânge PSA și examene rectale digitale. De asemenea, majoritatea protocoalelor convenționale necesită o biopsie repetată la fiecare 1-2 ani pentru a fi în siguranță. Cu toate acestea, o altă biopsie este declanșată dacă un PSA în creștere și / sau un examen rectal digital anormal sugerează că cancerul devine din ce în ce mai agresiv sau mai mare. Când acest lucru se întâmplă, pacienții sunt trimiși pentru o biopsie repetată.

Există o problemă cu această metodă de monitorizare. PSA și DRE nu oferă informații suficiente, astfel încât pacienții sunt supuși unor biopsii TRUS repetate. Biopsia TRUS lipsește 30-40% din cancere, iar studiile arată că biopsiile repetate adesea ratează aceleași locuri. Riscul de reacții adverse la biopsie crește cu fiecare biopsie repetată. Cu toate acestea, există o modalitate mai bună de a monitoriza în timpul AS.

Cine se califică pentru AS?

O recomandare pentru AS se bazează pe un diagnostic de cancer cu risc scăzut și alți factori:

 • PSA sub 10
 • Etapa T2a sau mai mică
 • Gleason grad 3 + 3
 • Vârsta pacientului / speranța de viață
 • Preferința și stilul de viață al pacientului
 • Toleranță psihologică pentru lăsarea cancerului în organism
 • Genomica poate fi, de asemenea, luată în considerare

Pot exista excepții de la aceste orientări. Decizia de a continua AS trebuie luată în consultare amănunțită cu propriul medic.

Soluția Sperling Center Prostate

Bărbații aflați în supraveghere activă NU pot avea nevoie de o biopsie TRUS imediată dacă PSA începe să crească.

Modul de a depăși deficiențele de monitorizare convențională PSA / biopsie este BlueLaser ™ 3T mpMRI al prostatei . Acesta este Cadillac-ul imagistic al prostatei - care arată dimensiunea, forma, locația și chiar nivelul de agresiune al cancerului de prostată. La aproximativ 6 săptămâni de la diagnosticul inițial (timp pentru a lăsa sângerarea post-biopsie să se limpezească), oferim un mpMRI de bază ca punct de plecare pentru urmărirea tumorii unui pacient în timpul supravegherii active. Această imagine devine baza de comparație cu fiecare scanare viitoare de monitorizare. De asemenea, va dezvălui orice cancer semnificativ care a fost ratat de prima biopsie, caz în care pacientul poate să nu fie candidat pentru AS. De atunci, pe lângă testele PSA la intervale prescrise, un mpMRI anual de 3T asigură o monitorizare superioară, chiar dacă PSA și DRE rămân stabile.

Cu toate acestea, dacă PSA / DRE devine suspect, următorul pas imediat este mpMRI înainte de biopsie . Cu scanarea și interpretarea noastră expertă, BlueMaser ™ 3T mpMRI arată orice activitate nouă, reglementează o biopsie în sau în afară și stratifică riscul unui pacient. Unele orientări naționale permit mpMRI să înlocuiască biopsia repetată la pacienții cu rezultate PSA suspecte (de exemplu, creșterea PSA sau dublarea durată scurtă a PSA.)

3T mpMRI la Sperling Prostate Center

Sperling Prostate Center este lider în imagistica de prostată. Dr. Dan Sperling și personalul său expert au efectuat mii de scanări de prostată 3M mpMRI. Dr. Sperling este recunoscut ca o autoritate internațională în detectarea RMN, diagnostic și tratament ghidat de imagini ale tumorilor de prostată și BPH. Centrul nostru dispune de un magnet de ultimă generație 3T, cu un design prietenos pentru pacienți, pentru a reduce timpul de scanare. Beneficiul tehnologiei noastre, combinat cu mulți ani de experiență ai Dr. Sperling oferă pacienților o excelență inegalabilă în imagistica cancerului de prostată.

4 motive pentru care biopsia ghidată prin mpMRI este cea mai bună

 • Biopsia TRUS standard (12+ ace) lipsește cel puțin 30% din cancerul de prostată semnificativ
 • Biopsia TRUS are un risc mai mare de infecție din cauza mai multor ace
 • RMN / ecografie Biopsia dirijată prin fuziune este supusă distorsiunii și inexactității. Biopsia ghidată de fuziune este adesea urmată de biopsii TRUS aleatorii „pentru a fi în siguranță”
 • Biopsia MRI orientată în interiorul găurii utilizează ace minime și obține o precizie maximă

Ce se întâmplă dacă este necesară o biopsie?

Dacă după imagini RMN se stabilește că este nevoie de testări suplimentare, biopsia direcționată în RMN în timp real va fi cea mai precisă biopsie. În timp ce pacientul se află în alezajul RMN, dr. Sperling direcționează un număr minim de ace direct în miezul tumorii. Acest lucru evită să depășească cancerul nesemnificativ prin captarea precisă a țesutului din zonele cel mai probabil să găzduiască celule periculoase. Mai puține ace și un diagnostic mai precis scoate ghicitul din AS.

Nu uitați, Supravegherea activă nu este pasivă. Înseamnă să iei un rol proactiv în monitorizarea sănătății tale și în stimularea stării de bine, fără a lăsa cancerul sau regula sa de tratament - sau debilitare - viața ta. Dieta, exercițiile fizice și managementul stresului joacă un rol esențial în AS, deoarece îmbunătățesc sistemul imunitar și maximizează abilitățile de combatere a cancerului corpului.

RMN multiparametric nu este singurul ingredient pentru a face AS cum trebuie - dar este de neînlocuit. În combinație cu testele periodice PSA, oferă cele mai bune informații necesare pentru a lua cele mai bune decizii despre AS, biopsie, tratament și monitorizare. Oferim pacienților AS încrederea că monitorizarea pe care o primesc depășește cu mult standardul de îngrijire pentru supraveghere activă.

Supraveghere activă mai precisă

Scoateți anxietatea din AS adăugând cel mai precis sistem imagistic la planul dvs. AS. Solicitați astăzi o consultare cu Sperling Prostate Center și obțineți proactivitate în privința supravegherii active

Solicitați o consultație

Acest site utilizează cookie-uri pentru a analiza traficul și comportamentul utilizatorului, pentru a vă proteja confidențialitatea și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare. Aflați mai multe.
close-image