Ce este ablația cancerului de prostată?

Pentru început, este important să înțelegem ce este ablația. Ablația înseamnă îndepărtarea țesutului corpului bolnav, cum ar fi tumorile canceroase. Ablația ghidată de imagine se realizează prin aplicarea energiei termice care distruge fizic cancerul. Pentru cancerul de prostată, ablația este o alternativă la o intervenție chirurgicală sau la radiații.

Ablația termică pentru cancerul de prostată are trei avantaje principale față de intervenția chirurgicală:

 • Procedura de ambulatoriu în aceeași zi
 • Riscul redus de infecție
 • Timp de recuperare foarte rapid și revenire la activități normale

Ablația are, de asemenea, un avantaj unic față de chirurgie și radiații, care sunt ambele tratamente ale glandelor întregi. Ablația poate fi făcută ca tratament focal cu beneficii suplimentare:

 • Vizează doar tumora plus o marjă suplimentară de siguranță
 • Evită deteriorarea țesutului prostatic sănătos
 • Reduce în mare măsură riscul de afectare a funcției urinare și sexuale

Astăzi, tratamentul focal pentru cancerul de prostată este recunoscut ca o opțiune excelentă pentru pacienții care sunt diagnosticați cu exactitate și sunt determinați a fi adecvați pentru o abordare focală. Pe lângă faptul că sunt calificați din punct de vedere clinic, din punct de vedere psihologic își doresc o calitate ridicată a vieții după tratament și se angajează să participe în mod activ la protocolul de monitorizare a monitorizării medicului, folosind teste de sânge PSA și scanări RMM multi-parametrice la intervale prescrise.

Ce este ablația laser focală?

Ablația cu laser generează căldură intensă care cuprinde complet zona vizată. Sub îndrumarea RMN în timp real, o fibră optică specială este ghidată exact în locul tumorii. Când este activat, laserul emis la vârful fibrei distruge tumora în câteva minute, în timp ce urmărirea specială numită termometrie confirmă temperatura corespunzătoare. Ulterior, scanările RMN multi-parametrice dezvăluie că distrugerea este completă, iar fibra laser este eliminată.

Știați că ablația cu laser focal poate ușura simptomele BPH?

Apasa aici pentru a afla mai multe

RMN multi-parametric 3T - Ablarea laser focală ghidată BlueLaser ™

Sperling Prostate Center din București și România oferă proprietatea noastră RMN Multi-Parametrică 3T - BlueLaser ™ Protocolul cu ablație laser focală ghidată folosind cel mai puternic laser disponibil pentru FLA al prostatei.

Procedura noastră avansată, minim invazivă, este concepută să vizeze și să distrugă tumora de prostată în timp ce scutește țesutul sănătos rămas. Scopul nostru este de a controla boala evitând în același timp deteriorarea colaterală a structurilor sensibile. Aceasta înseamnă o revenire rapidă la funcția urinară și sexuală de bază. Pe scurt, ablația cu laser focal realizată de expertul recunoscut internațional, Dr. Dan Sperling, oferă efecte secundare minime până la nul, pentru a menține calitatea înaltă a vieții după tratament.

În plus, tratamentul cancerului de prostată BlueLaser ™ Focal Laser Ablation, oferă o importantă „plasă de siguranță”, în cazul în care sunt descoperite tumori suplimentare sau apar altele noi pe drum. Nu numai că ablația cu laser se poate repeta, dar, de asemenea, păstrează capacitatea de a re-trata cu alte modalități, inclusiv chirurgie și radiații, dacă este necesar.

Repere procedură

 • Timp scurt de procedură (poate fi completat în 45 de minute)
 • Fără anestezie generală
 • Fără chirurgie sau radiații
 • Efecte secundare minime până la nul
 • Risc redus de necontenire
 • Risc scăzut de impotență
 • Recuperare rapidă
 • repetabile

Protocolul nostru avansat de tratament în patru etape

 1. RMN Multi-Parametric 3T - BlueLaser ™ califică candidații potriviți pentru ablația cu laser pe baza unei hărți detaliate de prostată din RMN-ul nostru multi-parametric și biopsie țintită a țesutului prostatic suspect.
 2. Un plan personalizat de procedură este dezvoltat pe baza anatomiei prostatei pacientului incluzând, locația, dimensiunea, stadiul și gradul cancerului de prostată confirmat.
 3. Ablarea cu laser focal a prostatei, folosind protocolul nostru BlueLaser ™, este realizată de expertul laser principal Dr. Sperling și de personalul său care are cea mai mare experiență din lume în domeniul ablației cu laser de prostată vizat.
 4. Fiecare pacient primește informații detaliate și educație despre procedura sa, împreună cu un plan bine conceput de monitorizare și îngrijire.

RMN multi-parametric 3T - Procedura de ablare a laserului cu prostată ghidată BlueLaser ™

În timpul procedurii, Dr. Sperling folosește RMN-ul în timp real pentru vizualizarea tumorii, ghidarea amplasării precise a celei mai recente și cele mai puternice fibre laser și pentru ablarea cu precizie (distrugerea) tumorilor, protejând în același timp țesutul sănătos cu „zone de siguranță.” Acest lucru păstrează urinar și sexual funcţie. Este eliberat de FDA.

 1. mri-încălzireIRM pre-procedură confirmă plasarea aplicatorului în țesutul țintă.
 2. Fibra laser subțire (1,6 mm) este apoi introdusă în tumoră sub îndrumarea RMN. Laserul este activat pentru a începe încălzirea tumorii. Utilizarea de imagini MR și software de la Visualase permite medicului să vadă încălzirea țesutului în timpul iradierii cu laser și să controleze câtă energie este furnizată. mri-results2În timpul procedurii, RMN-ul este, de asemenea, utilizat pentru a monitoriza modificările sensibile la temperatură în țesutul prostatei. Rezultatul este un control inegalabil asupra cantității de energie livrată. În același timp, se confirmă distrugerea țesutului și a tumorii. De obicei, procedura laser durează aproximativ o oră.
 3. Rezultatele sunt confirmate cu imagini MR.

Planul de îngrijire de urmărire

Ultimul pas pentru ablația cu laser focal este un plan cuprinzător de monitorizare post-tratament pentru a monitoriza recuperarea și progresul fiecărui pacient. Acesta include accesul la echipa de profesioniști din domeniul sănătății la Sperling Prostate Center din România și București.

Ești candidat la FLA?

Solicitați consultarea gratuită cu Dr. Sperling și vă vom examina împrejurările și nevoile unice împreună pentru a vedea dacă ablarea laser focală este potrivită pentru dvs.

Contactează-ne

Acest site utilizează cookie-uri pentru a analiza traficul și comportamentul utilizatorului, pentru a vă proteja confidențialitatea și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare. Aflați mai multe.
close-image