Ce este hiperplazia prostatică benignă?

Hiperplazia prostatică benignă este o mărire normală non-canceroasă a glandei prostatei care apare pe măsură ce bărbații îmbătrânesc. Tipurile de țesut care alcătuiesc cele trei zone de prostată se schimbă treptat. Riscul de BPH crește pe măsură ce un bărbat îmbătrânește. Aproximativ 20% dintre bărbații din anii cincizeci au experiența BPH; 60% dintre bărbații din anii șaizeci au, iar la nouăzeci de ani, acesta afectează 90% dintre bărbați.

Probleme BPH

Mulți pacienți sunt capabili să reducă simptomele prin modificări ale comportamentului (de exemplu, reducerea lichidelor înainte de culcare, modificări dietetice pentru a exclude iritanții vezicii urinare). De asemenea, multe suplimente prezintă pretenții de calmare a simptomelor, dar cercetările arată rezultate contradictorii; majoritatea studiilor concluzionează că nu există niciun beneficiu semnificativ. Pe măsură ce simptomele cresc, pacienții pot apela la medicamente care pot fi eliberate pe bază de rețetă care pot reduce simptomele. Deși acesta este acum cel mai frecvent tratament cu BPH, efectele secundare pe termen lung sunt încă studiate.

Dacă medicamentele nu sunt eficiente, se vor recomanda proceduri chirurgicale pentru lărgirea uretrei. Astfel de proceduri se numesc transuretrale , în sensul că instrumentele sunt introduse prin penis în uretră (tub care transportă urina din vezică), unde trece prin glanda prostatică, pentru a lărgi fizic uretra. Exemple sunt sisteme de livrare laser TURP, TUMT, TUNA și laser transuretral. Consultați Întrebări frecvente la final pentru mai multe detalii.

Deoarece majoritatea acestor intervenții afectează practic mucoasa uretrei, vindecarea poate dura până la câteva săptămâni. Riscurile secundare variază în funcție de fiecare procedură.

Soluția Sperling

Dr. Dan Sperling, un expert important în ablația țintelor de tumori de prostată, este liderul pionier al lumii în aplicarea ablației cu laser focal pentru tratarea hiperplaziei benigne de prostată.

Sperling Prostate Center oferă o nouă abordare unică  , eliberată de FDA pentru tratarea BPH . Cu același tip de ablație laser focală magnetică (FLA), ghidată de RMN,  utilizată pentru tratarea tumorilor de cancer de prostată, dr. Dan Sperling a dezvoltat un tratament ambulatoriu adecvat pentru pacienți care ameliorează BPH într-un singur tratament cu efecte secundare minime. După FLA, pe măsură ce țesutul ablat se micșorează, presiunea asupra pasajului uretrei este redusă în mod natural.

Identificarea și direcționarea BPH

Înainte de tratament, BlueMaser ™ 3T mpMRI este utilizat pentru a produce o scanare de prostată 3-D cu rezoluție foarte mare a celor trei zone de prostată pentru a identifica zonele de țesut TZ care urmează să fie ablate și pentru a planifica cea mai bună abordare a țintei.

Un caz special: lobul median extins al prostatei

În majoritatea cazurilor de BPH, mărirea țesuturilor este oarecum uniformă în toată glanda. Cu toate acestea, există un alt tip de BPH care afectează doar o secțiune mică, în formă de con a glandei, numită lob median , lângă gâtul vezicii urinare. Atunci când BPH provoacă o supraagregare selectivă a lobului median, acesta poate indenta sau strânge gâtul vezicii urinare, creând un blocaj mecanic pentru fluxul de urină.

Un punct important în ceea ce privește lobul median BPH este faptul că este puțin probabil să răspundă la medicamente . Nici acești pacienți nu pot fi candidați la procedurile convenționale transuretrale. Ablația focală cu laser este o intervenție care „deblochează” țesutul interferent, concentrându-se exact pe acesta, oferind efect maxim cu disconfort minim, timp scurt de vindecare și puține efecte secundare pe termen scurt.

Tratarea BPH cu ablație laser focală

După ce glanda a fost identificată și calea de tratament este planificată, ablația laser focală pentru BPH (FLA-BPH) ameliorează simptomele urinare legate de BPH prin reducerea țesutului TZ (zona de tranziție) mărită provocând blocarea urinară. Acest proces se numește debulking, deoarece diminuează țesutul volumos BPH. Ablația se face cu tipul de laser care coagulează, nu se vaporizează, țesutul. Prin ablarea zonelor vizate ale zonei de tranziție în apropiere, dar fără a atinge uretra, FLA-BPH creează contracția strategică a țesuturilor prin generarea de țesuturi cicatrice inofensive care vor fi reabsorbite de organism. Există efecte secundare reziduale ale căilor urinare sau sexuale, deoarece zonele tratate sunt conținute în interiorul glandei prostatei, departe de alte țesuturi și structuri sănătoase. (Pe baza locației și a întinderii FLA,

Efecte secundare FLA-BPH

Există reacții adverse de la FLA-BPH pe termen lung la deloc (la fel ca și în cazul procedurilor de ablație intrauretrală), deoarece în majoritatea cazurilor nu afectăm mucoasa uretrală. Funcția erectilă este scutită, deoarece TZ este în interiorul prostatei și nu este adiacent nervilor care controlează erecția. În cele din urmă, efectul secundar numit ejaculare retrogradă (sperma care curge înapoi în vezică) care poate apărea după TURP sau laserul Green Light este mult mai puțin probabilă după FLA-BPH. NOTĂ: Ca și în cazul procedurilor transuretrale, pot apărea efecte secundare tranzitorii (pe termen scurt) minime după FLA-BPH, dar acestea tind să se rezolve rapid.

Avantajele FLA-BPH

  • Procedura ambulatorie
  • Fără anestezie generală sau vertebrală, doar amorțire locală
  • Îndrumări în timp real folosind mpMRI-ul nostru BlueLaser ™ 3T
  • Nimic introdus în penis sau în uretră
  • Singurul tratament focal pentru BPH lobul median la nivelul gâtului vezicii urinare
  • Tratament unic cu rezultate excelente
  • Efecte secundare puțin-la-reziduale
  • Poate adapta eficient dimensiunile glandelor mai mari

întrebări frecvente

Încheiați-vă lupta cu BPH

Vă bucurăm ocazia de a vă răspunde la întrebări și de a vă ajuta să creați o cale personalizată către wellness. Contactați-ne astăzi pentru a programa o consultație gratuită și spune la revedere luptei dvs. pentru BPH.

Solicitați consultarea dvs.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a analiza traficul și comportamentul utilizatorului, pentru a vă proteja confidențialitatea și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare. Aflați mai multe.
close-image