Un instrument avansat de diagnostic pentru detectarea cancerului de prostată la nivel celular

La Sperling Prostate Center, credem în explorarea tuturor metodelor de detectare a cancerului în căutarea celor mai timpurii, mai precise și cel mai puțin invazive metode de descoperire a bolii. În conformitate cu această abordare de perspectivă, am implementat un program de diagnosticare puternic și avansat în programul nostru care utilizează testarea genomică în cadrul adecvat.

Știați că 1 din 4 bărbați care primesc rezultate negative în biopsie pot avea încă cancer de prostată? Acest lucru se datorează caracterului extrem de limitat al biopsiei convenționale TRUS, care prelevează mai puțin de 1% din întreaga glandă. Vă recomandăm biopsia ghidată de RMN multiparametrică 3T datorită vizualizării tumorale 3D în timp real, permițând o direcționare mult îmbunătățită, în timp ce sunt mult mai puțin invazive.

Acum, adăugarea analizei epigenetice oferă un nivel suplimentar de precizie în diagnostic - și liniște sufletească pentru pacienții noștri.

Analiza genomică ConfirmMDx a cancerului de prostată funcționează la nivelul ADN-ului pentru a ajuta la distingerea pacienților care au o biopsie adevărat negativă de cei care pot avea cancer ocult (ascuns) sau în stadiu extrem de timpuriu.

Acest lucru funcționează prin identificarea efectului de câmp - un câmp epigenetic sau „halo” asociat cu procesul de cancerizare la nivelul ADN-ului în celulele adiacente focarelor de cancer. Acest halou epigenetic în jurul unei leziuni canceroase poate fi prezent în ciuda faptului că are un aspect normal la microscop sau chiar uneori pe o imagine RMN. Deoarece aceste modificări apar doar la nivel molecular, ele nu pot fi văzute prin evaluarea microscopică standard sau chiar cu cel mai avansat studiu mpMRI.

Dacă este indicat un halou, folosim una sau mai multe alte analize de laborator pentru a obține un profil genomic detaliat al bolii și nivelului de risc al individului:

  • Oncotip Dx - Odată efectuată o biopsie de prostată, probele de țesut pot fi utilizate pentru această analiză suplimentară. Pe baza activității anumitor gene de cancer de prostată, Oncotype Dx atribuie un scor al prostatei genomice. Scorul indică probabilitatea ca, dacă este lăsat netratat, cancerul să progreseze și să se răspândească în cele din urmă. Pentru pacienții care au în vedere supravegherea activă, precum și pentru cei care vor fi tratați, acest lucru ajută atât pacientul, cât și medicul să facă o alegere în cunoștință de cauză.
  • ProstaVysion - Această analiză folosește, de asemenea, țesutul de biopsie pentru a examina o secvență a anumitor gene. Determinând profilul de agresiune genetică, acesta poate ajuta la prezicerea riscului de creștere și răspândire viitoare. În special, pacienții care au în vedere supravegherea activă pot fi ghidați de rezultatele acestui profil.
  • Prolaris - Spre deosebire de secvențierea genelor, Prolaris calculează cât de repede se divid celulele canceroase ca măsură a agresivității. Pacienții a căror biopsie a indicat o boală cu risc scăzut pot beneficia de aceste informații suplimentare. Această analiză este adesea folosită după prostatectomie radicală, când tumora actuală și țesutul suplimentar al corpului pot fi testate pentru a prezice probabilitatea reapariției cancerului în altă parte a corpului. Pentru pacienții cu prostatectomie, aceasta poate ajuta la determinarea dacă tratamentul suplimentar (de exemplu, radiații sau hormoni) este indicat după operație.

Ești candidat la testarea genomică?

Pentru mai multe informații despre acest test de prostată genomică, contactați-ne astăzi pentru a programa gratuit o consolare și a începe calea către liniște sufletească.

Solicitați o consultație

Acest site utilizează cookie-uri pentru a analiza traficul și comportamentul utilizatorului, pentru a vă proteja confidențialitatea și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare. Aflați mai multe.
close-image