Ați fost diagnosticat cu T scăzut și sunteți pe terapie de înlocuire a testosteronului (TRT)?

Știți dacă aveți risc de cancer de prostată sau sunteți în supraveghere activă (AS)?

Ai fost tratat pentru cancer de prostată în trecut?

Dacă ați răspuns da la oricare dintre acestea, vă va interesa să aflați că RMN-ul multiparametric poate fi vital în confirmarea siguranței și eficacității TRT pentru pacienții cu cancer de prostată cu hipogonadism.

T scăzut, înlocuire a testosteronului și cancer de prostată

Aproximativ 20% dintre bărbații cu vârsta peste 60 de ani au T scăzut - aceeași vârstă la care riscul de cancer de prostată (PCa) începe să crească. S-a menținut mult timp că pacienții cu PCa cu T scăzut nu au putut profita de terapia de înlocuire a testosteronului, deoarece ar putea crește progresia și creșterea tumorii. Știm acum că acele studii timpurii au fost defectuoase.

Astăzi, un corp de muncă în creștere arată că TRT este sigur pentru pacienții cu PCa hipogonadală . De exemplu, un studiu din 2015 realizat de Men Health Boston a arătat că bărbații aflați în supraveghere activă care au fost pe terapia de înlocuire a testosteronului nu au avut o creștere sau progresie mai mare a bolii decât pacienții cu AS care nu au TRT. De asemenea, o prezentare la ședința Asociației Urologice din Canada din 2016 a raportat că TRT era sigur pentru pacienții cu PCa cu T. scăzută. Cohorta de studiu a inclus 8 pacienți PCa aflați în supraveghere activă, 50 care aveau radioterapie, 22 care aveau prostatectomie, 1 caz de crioterapie și 1 caz HIFU. Rezultatele obținute printr-o monitorizare mediană de 41 de luni au arătat o creștere a testosteronului și PSA (care apare în mod normal cu TRT), dar nici o progresie a PCa la biopsie. Studiul a concluzionat că terapia de înlocuire a testosteronului este sigură pentru pacienții cu PCa, indiferent de tratament.

mpMRI este cu mult superior PSA pentru monitorizarea pacienților cu cancer de prostată pe terapia de înlocuire a testosteronului

Acum, un nou studiu imagistic RMN multiparametric (mpMRI) de la Memorial Sloane Kettering Cancer Center susține siguranța pacienților TRT și modul de monitorizare a acestuia. Pe lângă faptul că a confirmat că TRT stimulează testosteronul fără a agrava cancerul de prostată, echipa MSK a dovedit că mpMRI poate monitoriza pacienții cu TRT în timpul AS. De fapt, mpMRI a detectat evoluția bolii la 2 bărbați (atribuită istoriei naturale a cancerului de prostată, dar nu a TRT). Dr. Herbert Vargas, un autor al studiului, a declarat că „mpMRI validat poate ajuta clinicianul să monitorizeze pacienții tratați cu TRT, chiar dacă creșterea PSA este observată în timpul AS.

Centrul de prostată Sperling oferă un mpMRI puternic, de ultimă generație, pentru detectarea, diagnosticul și tratamentul cancerului de prostată. Cu capacitatea mpMRI de a distinge anatomia zonală a prostatei, țesutul sănătos și stările de boală de prostată (benigne sau maligne), este modalitatea imagistică ideală pentru a monitoriza modificările glandelor legate de TRT, cancerul de prostată sau o combinație a celor două. Serviciile noastre de expertiză includ interpretarea scanării de către expertul internațional Dr. Dan Sperling.

Sunteți sau persoana iubită pe TRT?

Contactați-ne pentru a programa o consultație gratuită cu Dr. Sperling și scoateți-vă griji din planul dvs. de monitorizare.

Contactează-ne

Acest site utilizează cookie-uri pentru a analiza traficul și comportamentul utilizatorului, pentru a vă proteja confidențialitatea și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare. Aflați mai multe.
close-image