Ce este o biopsie și cât de eficient este?

O biopsie a acului este singura cale de a diagnostica cancerul de prostată atunci când este suspectat. Există însă probleme cu metoda cea mai frecvent utilizată, numită biopsie ghidată cu ultrasunete transrectală (TRUS). Aceste probleme duc adesea la un diagnostic inexact.

În ultimele două decenii, biopsia TRUS a fost utilizată pentru a diagnostica malignitatea prostatei. Este de fapt o procedură „oarbă” și aleatorie. Tumorile specifice de prostată, în special cele foarte mici, nu pot fi identificate, deoarece ecografia nu poate detecta vizual anumite zone de cancer. Prin urmare, este orb de tumori. În plus, biopsiile TRUS tind să vizeze aspectele periferice ale glandei și este probabil să lipsească de 30-40% din cancerul de prostată localizat în zona anterioară, în zona de tranziție a liniei medii sau în vârful apei. Aceasta se numește eroare de eșantionare. Pentru a încerca să-l depășească, biopsiile TRUS au, de obicei, 12-14 ace; Biopsiile „de saturație” folosesc până la 24 de ace. Cu cât sunt folosite mai multe ace, cu atât este mai mare riscul de disconfort, infecție și efecte secundare urinare sau sexuale, în timp ce tumorile au continuat să fie ratate. În acest fel, niciun alt tip de cancer tumoral nu este biopsiat!

Soluția Sperling

Sperling Prostate Center oferă o soluție mai bună pentru biopsiile de prostată - tehnologie avansată 3T cu rezultate puternice pentru imagistică. Biopsia ghidată prin rezonanță magnetică (IRM) utilizează imagistică avansată, în timp real , pentru a dezvălui locația, dimensiunea și forma tumorii, astfel încât medicul poate ghida un număr minim de ace prin peretele rectal în miezul tumorii. De obicei se face sub anestezic local. Medicul poate „vedea” și, prin urmare, țintește ace în tumoră.

BlueLaser ™ 3T MPMRI-Ghided Biopsy utilizează imagini avansate, în timp real, pentru a afișa locația, dimensiunea și forma tumorii. Medicul poate „vedea” tumora și, prin urmare, țintește ace în tumora sa principală pentru cele mai precise probe.

MPMRI-ul nostru BlueLaser ™ 3T este cea mai nouă tehnologie pentru diagnosticarea și tratarea tumorilor de prostată. Nu folosim o bobină endorectală, astfel încât mpMRI-ul nostru de 3T este o analiză vizuală non-invazivă, de înaltă definiție, la 360 ° a întregii glande prostatice. Scanerul nostru este de două ori mai puternic decât magneții convenționali de 1.5T și de peste 10 ori mai puternic decât scanerele RMN deschise, producând detalii excepționale de scanare.

Pacienții doresc informații clare, fiabile, care pot proveni doar dintr-un diagnostic precis. Dacă cancerul de prostată este diagnosticat, alegerea supravegherii active sau a tratamentului va depinde de mulți factori, în special de natura cancerului de prostată identificat în timpul biopsiei unui pacient.

Având imagini de cea mai înaltă calitate a glandei prostatei, Dr. Sperling este capabil să vă examineze glanda prostatică cu cea mai avansată tehnologie disponibilă. Scanarea noastră BluMaser ™ 3T mpMRI poate elimina chiar necesitatea unei biopsii atunci când nu sunt detectate zone suspecte.

Avantaje față de biopsia TRUS

Calitatea imaginii

Imaginile noastre BlueLaser ™ 3T mpMRI 3D de înaltă rezoluție deosebesc normalul de țesutul bolnav, precizând exact tumorile suspecte. Rezultatul? O modalitate mai bună de a caracteriza și viza ținta malignității tumorii , importantă în special în diagnosticul de astăzi al tumorilor mai mici, cu risc mai mic.

Confortul pacientului

Deoarece biopsia noastră ghidată de RMN, realizată sub un anestezic local, este foarte direcționată către zona observată în timpul scanării, pacienții o consideră mai confortabilă decât biopsiile tradiționale TRUS . De asemenea, riscurile de infecție și reacțiile adverse sunt mult reduse.

Precizia diagnosticului

O biopsie ghidată de RMN este foarte orientată pentru a selecta țesutul dezvăluit de imagistica RMN. Aceasta înseamnă că medicii și pacienții au încrederea că orice probe de țesut provin din locații identificate ca având șansele cele mai mari de a conține cancer. Rezultatul este o abordare orientată versus abordarea „oarbă” a unei biopsii TRUS.

Analiză avansată de laborator

Probele de țesut biopsiat sunt analizate în laboratorii de top de către patologi experți . În funcție de factorii de risc individuali, se pot face analize suplimentare pentru evaluarea markerilor moleculari și testarea secvențelor de gene pentru mutații periculoase. Când este indicat, folosim testarea genomică pentru cele mai amănunțite rezultate. Rezultatele, corelate cu imaginile noastre RMN, dau confirmarea definitivă a cancerului de prostată. O tumoră identificată drept risc scăzut până la moderat poate fi calificată pentru un tratament focal.

„Biopsie ghidată de fuziune”? Nu e la fel!

Medicii care utilizează o metodă de biopsie ghidată prin fuziune pot spune că este o biopsie ghidată de RMN, dar acest lucru este înșelător. Procesul de fuziune utilizează imagini RMN capturate anterior, care sunt „fuzionate” (co-înregistrate de la software, punct-la-punct) cu ultrasunete în timp real. Spre deosebire de îndrumarea RMN în timp real, fuziunea compromite acuratețea datorită diferențelor de poziționare a pacientului sau a unei mișcări ușoare a pacientului în timpul ecografiei vii care se abat de la vechea scanare RMN. Astfel, fuziunea nu este aceeași cu orientarea RMN în timp realcând pacientul se află în alezajul (tunelul) scanerului RMN. În timp ce fuziunea s-a dovedit mai precisă decât TRUS singură, a fost dovedită mai puțin precisă decât RMN-ul în timp real. Compara Trus, fuziune, și în timp real în alezaj IRM biopsiile aici .

Întrebări Pacienții ne pun

Avantajul centrului de prostată Sperling

Filozofia noastră este de a potrivi tratamentul cu boala. Biopsia noastră ghidată de RMMM BlueLaser ™ 3T este cea mai responsabilă și mai corectă metodă de a-ți cunoaște boala înainte de a lua o decizie de tratament. Ajutăm pacienții să evite riscul de a sub-trata boala agresivă sau de a supra-trata boala nesemnificativă care poate fi monitorizată în siguranță. Ne mândrim că am obținut recunoașterea internațională pentru excelență în timp real diagnostic de cancer de prostată ghidat IRM.

Dacă BlueMaser ™ 3T mpMRI detectează cancerul, o biopsie este esențială, deoarece cancerul de prostată poate să nu prezinte simptome precoce, deși anumite semne de avertizare indică un risc crescut de cancer de prostată:

  • Un rezultat crescut al testului de sânge PSA crescut sau în creștere
  • Un examen digital rectal anormal (DRE)
  • Istoric familial de cancer de prostată sau cancer de sân
  • Fiind descendent afro-american
  • Expunerea la anumite toxine provocatoare de cancer, de exemplu, medicii veterinari expuși la Agent Orange
  • În etapele ulterioare, cancerul de prostată poate prezenta simptome precum dificultăți urinare, sânge în urină, dureri pelvine sau de spate și dureri osoase. Consultați un medic dacă apare oricare dintre aceste simptome.

Știți mai multe, mai devreme.

O consultare gratuită cu Dr. Sperling vă va ajuta să aflați dacă este necesară o biopsie. Dacă este, sistemul nostru ghidat RMN este cea mai sigură, cea mai precisă metodă disponibilă.

Solicitați consultarea dvs.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a analiza traficul și comportamentul utilizatorului, pentru a vă proteja confidențialitatea și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare. Aflați mai multe.
close-image