Detectarea cancerului de prostată: Ce ar trebui să știu?

Se consideră frecvent că testul de sânge PSA detectează cancerul de prostată. Nu este cazul. Testul PSA nu este specific cancerului . Un rezultat mai mare decât în ​​mod normal poate indica multe afecțiuni necanceroase de prostată în afară de cancer. Prin urmare, este nevoie de mai multe informații. În mod obișnuit, urologii recomandă o biopsie ghidată imediat cu ultrasunete (biopsie TRUS), o procedură invazivă cu riscuri de durere și infecție. De ce să treci prin asta înainte să știi dacă cancerul este de fapt prezent?

Soluția Sperling

Sperling Prostate Center oferă o modalitate mai bună de a detecta cancerul de prostată înainte de a vă repezi la biopsie.

Dacă PSA este ridicat și RMN-ul este normal, este posibil să nu aveți nevoie de biopsie.

BlueLaser ™ 3T mpMRI: o mai bună detecție timpurie

Dacă un PSA mare ridică suspiciunea de cancer, următorul pas înainte de biopsie este obținerea unei imagini 3D precise a glandei care definește atât țesutul normal, cât și cel canceros. Este la fel de important să vezi ce este sănătos ca și ceea ce este nesănătos! Ecografia nu face acest lucru, deoarece nu poate dezvălui diferențele specifice necesare pentru a detecta ce este și nu este cancerul.

MPMRI-ul nostru BlueLaser ™ 3T realizat de echipa noastră de experți oferă cele mai bune imagini disponibile. Dacă mpMRI BlueLaser ™ 3T exclude cancerul, dă liniște sufletească și evită o biopsie sau alte teste suplimentare. Dacă, totuși, este detectată o zonă suspectă și este necesară o biopsie, oferim biopsie orientată RMN orientată în interior .

Amintiți-vă: cancerul de prostată precoce nu are simptome. Detectarea timpurie are ca rezultat un diagnostic mai bun, decizii de tratament mai bune și rezultate mai bune.

Biopsie vizată de RMN: Ghid Diagnostic

O biopsie în timp real a prostatei realizată în alezajul (tunelul) puternicului nostru magnet 3T excelează peste toate celelalte metode de biopsie. Biopsiile TRUS standard de 12-14 ac lipsesc de la 30-40% din tumori. Aceștia depistează excesiv cancerul prostatic nesemnificativ (poate nu necesită tratament imediat) și sub-detectează cancerul prostatic semnificativ (necesită tratament imediat). Biopsia la interior cu mai puține ace este de două ori mai exactă decât biopsia TRUS. Uneori, o biopsie de fuziune este numită „biopsie ghidată de RMN”, dar acest lucru este înșelător. De fapt, se bazează pe cele anterioareImaginile RMN s-au suprapus pe ecografii în timp real - un proces de manipulare a imaginii care compromite precizia imaginii. Comparați aici TRUS, fuziunea și biopsiile RMN în timp real .

BlueLaser ™ 3T mpMRI este potrivit pentru dvs.?

„Cunoașterea este putere numai dacă omul știe cu ce fapte nu trebuie să te deranjeze.” - SR Lynd

MPMRI-ul nostru BlueLaser ™ 3Tabilități pacienților noștri oferind cunoștințe exacte despre ceea ce se întâmplă în corpul lor, atât normal, cât și bolii. Ar trebui să luați în considerare MPL BlueLaser ™ 3T pentru detectarea timpurie înainte de alte teste dacă:

  • Aveți un PSA crescut sau în creștere
  • Ai un DRE anormal
  • Ai fost tratat pentru o infecție sau inflamație de prostată, dar PSA este încă ridicat
  • Sunteți în supraveghere activă
  • Ai fost tratat pentru cancer de prostată, dar PSA-ul tău este stabil
  • Puteți crește PSA după tratament
  • Te afli într-o categorie de risc ridicat pentru a dezvolta cancer de prostată (factori genetici sau de mediu)
  • Nu ați făcut un test PSA, dar aveți simptome urinare neobișnuite

PSA: Ce este normal și ce înseamnă?

Un PSA mai mare decât normal poate indica afecțiuni necanceroase, cum ar fi mărirea, inflamația sau infecția legate de îmbătrânire. Anumite activități, cum ar fi mersul pe bicicletă sau relațiile sexuale pot declanșa o creștere temporară a PSA care nu are nicio legătură cu boala.

Pe de altă parte, până la 15% dintre bărbații cu nivel normal de PSA pot avea încă cancer de prostată. Chiar și atunci când nivelurile PSA sunt anormale, 88% dintre bărbați ajung să nu mai aibă cancer de prostată, dar au avut biopsii inutile și sunt îngrijorate degeaba.

De asemenea, examenul digital rectal (DRE) nu este de încredere pentru detectarea cancerului de prostată. Medicul poate simți doar suprafața glandei cel mai aproape de peretele rectal, lipsind complet tumori mici, localizate mai adânc unde începe cel mai mult cancer de prostată. Nu este nici complet, nici exact.

Întrucât probabilitatea de a avea cancer de prostată crește proporțional cu nivelul PSA, nu există un prag sub care un bărbat poate fi sigur că cancerul de prostată nu există. Nivelurile PSA mai mari de 4 ng / ml sunt, în general, considerate suspecte. Pe măsură ce nivelurile cresc peste 10,0 ng / ml, probabilitatea de cancer crește dramatic. Cu toate acestea, nu toți bărbații cu cancer de prostată au niveluri PSA ridicate și nu toate nivelurile normale de PSA garantează că nu este prezent cancer. Un procent mic (se crede că este mai mic de 15%) din cancerul de prostată poate prezenta un nivel PSA mai mic de 4,0 ng / ml. Acesta este motivul pentru care medicii pot folosi praguri mai mici pentru a decide când să facă o biopsie.

Excelență în detectarea cancerului de prostată

Sperling Prostate Center este o practică avansată tehnologic, orientată către pacient, dedicată furnizării celor mai eficiente tehnici în detectarea și diagnosticarea cancerului de prostată. Spre deosebire de testul de sânge PSA sau DRE, abordarea noastră - folosind imagini BlueMaser ™ 3T mpMRI - oferă cea mai bună cale de superioritate diagnostică.

Faceți pasul următor astăzi

Solicitați consultarea gratuită cu Dr. Sperling și vom lucra împreună pentru a vă face cel mai bun plan de diagnostic și tratament.

Contactează-ne

Acest site utilizează cookie-uri pentru a analiza traficul și comportamentul utilizatorului, pentru a vă proteja confidențialitatea și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare. Aflați mai multe.
close-image